De vanligaste frågorna om våra bänkskivor:

Oänliga möjligheter att variera bänskivorna till ditt kök

Då betong är formbart så finns det oändliga möjligheter att forma betongskivorna till just ditt unika hem. Det är just formbarheten som gör att betong är ett sådant spännande material. Även om betong är formbart så är det extremt slitstarkt.
Kan man få hjälp med mätningen inför gjutningen av betongskivan?

Vi utför mätningen av bänkskivorna hemma hos kunden. Genom tidigare erfarenhet, så har vi nämligen märkt hur lätt bänkskivorna får fel mått av kunden, detta vill vi självklart förhindra.

Kommer stommen på mitt kök klara av vikten av betongskivorna?

Under vårt första möte där vi konsulterar och rådger er på plats, för att hitta den bästa lösningen för er betongskiva, så analyserar vi även begränsningarna och möjligheterna med ert kök för en betongskiva. Normalt sett så klarar en vanlig Ikea stomme tyngden av en 250 cm lång och 40 mm tjock betongskiva utan problem. Om vi mot föromdan på vårt möte, märker att det kan finnas svaga punkter, så har vi möjligheten att förstärka köksstommen för bänkskivan.

Kan bänkskivan få fläckar?

Genom vår efterbehandling så kan vi förhindra att det uppstår. Det är just slipningen samt efterbehandligen som gör att bänkskivan blir motståndskraftig mot fläckar, något som vi på Betongstil har lagt ner mycket tid på för att blir specialister inom. Det finns en möjlighet att välja mellan vax eller lack som efterbehandling av ytan. Om man väljer att vaxa ytan så måste man se till att underhålla bänkskivan en gång per kvartal med hårdvax. Lack skapa däremot en hunderhållsfri yta

Kan betongskivan spricka?

Vi förstärker bänkskivan med armering. Speciellt runt ho och spishäll så förstärker vi bänkskivan ytterligare. Det kan dock uppstå hårfina sprickor, något enligt många endast förstärker betongskivans patina.

Kan man även få hjälp med monteringen av bänkskivan?

Då betongstil erbjuder en helhetslösning ifrån mätningen till monteringen av betongskivan så behöver du själv inte montera betongskivan i köket. Genom vårt moderbolag R&R Designbygg och Koncept AB så besitter vi en bred kompetens utöver tillverkningen av betongskivor. Bland annat fogningen av bänkskivan är något som vi anser vara ett arbetsmoment som är ytterst viktigt att det blir utfört på ett rätt sätt i ett våtutrymme, vilket ett kök är. Utöver själva monteringen av bänkskivan så hjälper vi även till att montera diskho samt spishäll, utöver ovanpåmontering som är standardutförande så kan man även få diskhon samt spishällen planmonterade