1. Konsultering inför tillverkningen av betongskivan

När ni väl har bestämt er för betong som det önskade materialvalet  till er bänkskiva, så finns det fortfarande mycket som måste beaktas innan vi gjuter bänkskivan åt er. Bland annat, så måste val tas för designen, utformningen samt håltagningen för skivan. Det är även ytterst viktigt att ta reda på vilka möjligheter samt begränsningar som finns i ert kök angående själva monteringen och utformningen av bänkskivan.  För att därför på bästa sätt kunna rådge och informera er om de olika valmöjligheterna inför tillverkningen av bänkskivan, så genomför vi alltid ett möte med er innan tillverkningsprocessen.

Under detta möte så analyserar vi era behov och önskningar angående er bänkskiva, samt informerar er vilka valmöjligheter som råder inför monteringen av bänkskivan, till ert specifika  kök. Det är dock viktigt att poängtera att vi som alla andra tillverkare av bänkskivor inte kan anpassa våra bänkskivor helt efter ojämna väggar, därför så måste man ha förståelse för att det kan finnas diskrepans mellan en ojämn vägg och våra bänkskivor efter gjutningen.

2. Mätning av betongskivan

Mätningen för bänkskivan samt för håltagningarna är även det kritiska moment, som desvärre ofta blir fel utförda Därför, så har vi även valt att utföra detta åt kunden. På detta sätt så behöver inte kunden vara oroliga, för att betongskivan har fel mått när vi börjar gjuta bänkskivan.

3. Gjutning och armering av betongskivan

För gjutningen av bänkskivorna så använder vi en betong som är speciellt lämpad och framtagen för just bänkskivor. För att betongskivorna skall bli extra starka så armerar vi även betongskivorna, detta är speciellt viktigt runt spishällen och diskhon.

4. Slipning av betongskivan

Efter gjutningen av skivorna, så påbörjas slipningen av bänkskivan. Vi slipar ner det översta skiktet för hand med en diamantslip på ovansidan av bänkskivan, för att på detta sätt kunna få fram en tålig och fin yta på bänkskivan.

5. Efterbehandling av betongskivan

Efter monteringen av bänkskivan så monterar vi diskhon och spishällen . Utöver ovanpå-montering så kan man även få diskhon samt spishällen planmonterade. Vid en planmontering så sänker vi ner diskhon/spishällen i bänkskivan så att dessa hamnar i fas med resten av bänkskivan, detta är både en praktisk samt stilren lösning då man exkluderar kanten runt diskhon/spishällen. Eftersom planmontering är en väldigt arbetsintensivt så debiterar vi extra för en planmontering.
Bänkskivan behandlas slutligen med en ytbehandling, som successivt bearbetas ner i bänkskivan. Utöver vax så kan kunden även få bänkskivan lackad. Dessa valmöjligheter presenterar vi för kunden i form av testskivor inför efterbehandlingen.

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar